019-10 24 42 info@okkc.se

Airflow tandrengöring

Airflow tandrengöring är ett skonsamt och effektivt sätt att rengöra & ta bort missfärgningar på dina tänder. Vi polerar, putsar och blästrar dina tänder så du får ett vitare leende.

Bort med ytliga missfärgningar på tänderna.

Tänderna utsätts varje gång du äter och dricker och med tiden är det vanligt att tänderna mörknar. Missfärgningar sitter ofta djupt och dessa går inte att borsta bort med hjälp av endast tandborste och tandkräm. Vanliga saker som kan missfärga tänderna är tobak, kaffe, rödvin, te, juice, sportdrycker och bär. Med en Airflow behandling kan vi ta bort dessa ytliga missfärgningar på tänderna.

Vanliga frågor:

Gör en behandling ont?

Nej, en Airflow behandling för dina tänder gör inte ont. Vår maskin använder även varmvatten så det inte ska ila i dina tänder.

Hur lång tid tar en Airflow tandrengöring?

En behandling tar ca 30 minuter och då är samtliga tänder tvättade, polerade och blästrade.

Hur ofta bör jag göra Airflow?

Vi rekommenderar att du gör Airflow en gång per år för att hålla dina tänder rena. Röker du mycket bör du göra behandlingen oftare.

Blir mina tänder vitare?

Ja i de flesta fall får du något vitare tänder efter att behandlingen är genomförd. AirFlow tar bort missfärgningar som orsakas av exempelvis rökning, snusning, rödvin, te och kaffe. Känner du att du vill ha vitare tänder är tandblekning nästa steg för dig.

Ring oss på 019-10 24 42

Få en tid direkt eller svar på dina frågor.

Airflow – en ny skonsam metod

Airflow-behandlingen utförs av en legitimerad tandhygienist och är skonsamt för dina tänder. Metoden är relativt ny och är en sorts blästring av dina tänder med en kombination av salt, vatten och luft.

Med Airflow kommer tandhygienisten åt både mellan och bakom tänderna, vilket gör att missfärgningar även tas bort på de ställen där vanliga instrument inte kommer åt.

Startskottet till bättre munhygien

Airflow tandrengöring är en riktigt uppfräschande behandling för dina tänder. Munnen känns ren och fräsch och dina tänder är vitare efter en genomförd behandling. En del personer berättar att det har varit startskottet för en bättre munhälsa då de blivit mer motiverade till att försöka behålla den fräscha känslan i munnen.

En behaglig behandling

Tycker du det är obehagligt med den traditionella behandlingen med skrapverktyg mot tandköttet och tandemaljen är AirFlow något som du borde prova. AirFlow ger dig en spraystråle med ljummet vatten, luft och salt som blästrar bort belägg och partiklar från tandytorna. Även de djupa fickorna mellan dina tänder rengörs utan en obehaglig känsla av verktyg eller vibrationer. För att göra behandlingen ännu mer behaglig använder vi smaksatt blästringspulver i vår maskin.

Passa på att göra din årliga undersökning

När du väl är på besök hos oss kan du passa på att undersöka dina tänder samtidigt, du sparar både tid och din munhälsa. Det allmänna tandvårdsbidraget som du får av Försäkringskassan varje år kan inte användas på enbart Airflow tandrengöring. Anledningen till det är att Airflow klassas som en kosmetisk behandling.

Tandblekning eller Airflow?

Airflow är ett bra alternativ till tandblekning om du känner att du inte vill bleka tänderna utan endast få en ljusare nyans. Ibland används även Airflow som en förberedande behandling till tandblekning. Detta för att Airflow tar bort ytliga missfärgningar som kan påverka resultatet vid en tandblekning. Airflow är också både skonsammare och billigare än tandblekning. Effekten är god på missfärgningar som orsakas av exempelvis rökning, snusning, rödvin, te och kaffe.

Airflow tandrengöring en gång per år

Resultatet av en Airflow behandling varierar på din livsstil och hur du sköter om dina tänder. Tänderna påverkas av vad du äter, dricker och om du använder tobak. Röker du mycket kan den vita nyansen på dina tänder gulna i relativt snabb takt och du bör göra en Airflow behandlingar oftare. Sköter du dina tänder bra och undviker eller minskar den mat och dryck som tenderar att missfärga dina tänder, räcker det ofta med att göra en Airflow behandling en gång per år.

.

Vill du boka tid?
Eller har du en fråga?

Ring oss direkt eller fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

    Jag vill boka tid.Jag vill ställa en fråga.

    Örebro Käkkirurgiska Centrum allmäntandvård specialist estetik

    019-10 24 42

    Grubbensgatan 2, Örebro

    .