019-10 24 42 info@okkc.se

Bettskenor

Har du problem med stela käkmuskler, ont i käkleden, stress eller huvudvärk när du vaknar på morgonen? Då kan det vara ett tecken på att du gnisslar eller pressar tänderna på natten. Lösningen kan vara att sova med en bettskena.

Något för dig?

En bettskena hjälper dig att avlasta tuggmuskler och käkleder så att dina spända muskler lättare kan slappna av. Du kan också använda bettskenan vid tandgnissling, för att undvika att dina tänder slits ner för snabbt. Ett för snabbt slitage på dina tänder orsakar ofta att fyllningar går sönder.

Vanliga frågor:

När ska bettskenan användas?

Vanligtvis ska du använda bettskenan på natten medan du sover. I vissa fall bör den även användas dagtid under vissa perioder.

Ring oss på 019-10 24 42

Få en tid direkt eller svar på dina frågor.

Hur fungerar en bettskena?

Det finns olika typer av bettskenor och den vanligaste bettskenan tillverkas av genomskinlig formgjuten mjuk- eller hårdplast. Bettskenan utformas och anpassas individuellt efter ditt behov. Vanliga tecken på att du bör prova en bettskena är om du är trött i käkarna, har ont i tinningen, käken eller ansiktet. Tydligast är det på morgonen när du vaknar. Bettskenan används vanligtvis när du sover men kan i vissa fall även behöva användas under dagen.

Bettskenan bidrar med att stabilisera underkäken och avlasta käklederna. Du kan även använda en bettskena till att förbättra tuggsystemet och bidra till att spända käkmuskler kan slappna av. Boka en konsultation hos oss för att se om vi kan hjälpa dig med dina problem.

Vad kostar en bettskena?

En bettskena är formad efter dina tänder och som vi tar fram tillsammans med dig efter dina behov. Priset varierar efter materialval och behov. Du kan köpa bettskenor på apoteket för 300 kronor med det är inget vi rekommenderar då de inte kan ge samma resultat och effekt som en individanpassad bettskena. Bettskenor du köpt på apotek ska inte heller användas mer än 6 månader.

För att få en exakt prisuppgift gällande en bettskena till dina tänder krävs det att du besöker oss för en konsultation.

.

Vill du boka tid?
Eller har du en fråga?

Ring oss direkt eller fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

    Jag vill boka tid.Jag vill ställa en fråga.

    Örebro Käkkirurgiska Centrum allmäntandvård specialist estetik

    019-10 24 42

    Grubbensgatan 2, Örebro

    .